لیست کارگاه های مادر و کودک بهمن ماه
لیست کارگاه های مادر و کودک بهمن ماه
لیست کارگاه های مادر و کودک بهمن ماه: یک کلاس مادر و کودک ایده آل در کنار ایجاد سرگرمی به یادگیری شناختی، پرورش مهارتها و توانمندیها، آموزش مناسب با سن کودک به واسطه انواع بازی و حرکت و تعامل های گروهی با گروه همسالان کمک می کند.
کودکان از طریق بازی و خلاقیت و تجسم، دنیای اطراف خود را پردازش می کنند و همین امر باعث می شود زمانی که در محیطی جدید قرار بگیرند کمتر دچار اضطراب و عدم امنیت شوند. و به بالعکس به کودک احساس خوشایند ، رضایت، و آرامش می دهد.
در این کلاسهای تخصصی مربیان در بستری مناسب به کودکان در هدایت تکامل فکری و شناخت محیط پیرامون کمک می کنند. کودکان در خلال انواع بازی ها یاد می گیرند با خلاقیت نیازهایشان را برطرف کنند.نحوه تعامل و برقراری ارتباط با دیگران را می آموزند. استعدادهای اصلی شان در مهارتهای مختلف بروز پیدا می کند.
در نتیجه در طی جلسات این فعالیت های جمعی مهارتهای چندگانه کودکان تقویت شده و بستری برای شکوفایی استعدادها و خلاقیت کودک فراهم می شود.
بهترین کارگاه مادر و کودک؟
در کارگاه مادر و کودک خانه خلاقیت غرب، کودک با دلگرمی در مورد حضور مادر ، زیر نظر تسهیلگر یا مربی متخصص ( روانشناسی، کارآفرینی، علوم تربیتی، خلاقیت) و با تجربه به فعالیت های گروهی مناسب با گروه همسالان مشغول می شود.
یکی از اهداف اصلی این کارگاه ها علاوه بر تمرکز بر آموزش، پرورش نیازهای روحی و عاطفی کودک، افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس، کمک به مستقل شدن کودک با ایجاد بستری مناسب وبدور از اضطراب و استرس است.
به طور کلی کارگاه های مادر و کودک خانه خلاقیت صادقیه برای کمک به مادران در پرورش و تربیت فرزندان ( فرزندپروری مثبت) و رشد خلاقیت کودکان طراحی و اجرا شده است.
در کنار آن برطرف شدن ضعف ها و مشکلات ارتباطی در قالب کارهای گروهی و قرار دادن کودکان در موقعیت های چالشی برای پیدا کردن راهکار عملی محقق می شود. در کلاس مادر و کودک مشکلات رفتاری مادران در ارتباط موثر با کودک شناخته می شود. به واکنش های کلامی و رفتاری آنها سمت و سو داده می شود.
مراحل رشد کودک در سنین مختلف
مراحل رشد کودک شامل رسیدن به نقاط عطفی است که به آنها نقاط عطف رشد میگویند، این نقاط عطف در واقع سطحی از مهارتهای مختلف است که کودک در مراحل مختلف زندگی قادر به دستیابی و کسب آنهاست.
کودکان دارای ویژگیهای فردی، ژنتیکی و خانوادگی متفاوتی هستند و از این رو متخصصان حوزه رشد کودک برای دستیابی به این نقاط عطف بازههای زمانی مختلفی را تعیین نمودهاند که در ۵ حوزه قابل ارزیابی است.
پنج مرحله مهم رشد و تکامل کودک
در مراحل رشد کودک مراحلی وجود دارد که به آن نقاط عطف رشد «(Developmental Milestone) گفته میشود. نقاط عطف رشد مجموعهای از رفتارها و مهارتهایی هستند که میزان رشد و نمو کودک را نشان میدهند.
نقاط عطف کودک بر اساس فعالیتهایی که اکثر کودکان در سن خاصی انجام میدهند، تعیین میشود. مثلاً سنی که کودک میتواند روی پای خود به تنهایی بایستد، یا زمانی که قادر به تکلم میشود و مواردی از این دست را نقاط عطف رشد میگویند.
معمولاً نقاط عطف رشدی کودکان در ۵ حوزه اصلی طبقهبندی میشوند که شامل موارد زیر است:
رشد حرکتی
رشد حسی
رشد زبانی
رشد شناختی
رشد عاطفی و اجتماعی
کودکان در کارگاه مادر و کودک غرب
هنگام بازی، تعامل با بزرگسالان و گروه همسالان، مشاهده پدیدهها، لمس اشیاء و مواردی اینچنینی نقاط عطف رشد همه جانبه را تجربه میکنند و مرحله به مرحله رشد میکنند. شناخت نقاط عطف در هر سنی به والدین در ارزیابی رشد موثر و مناسب کودک کمک خواهد کرد.
رسیدن به نقاط عطف رشد در کودکان با هم متفاوت است مثلاً ممکن است کودک شما دیرتر از دختر خاله یا پسر عمویش راه بیفتد و ممکن است زودتر از آنها قادر به تلفظ برخی کلمات باشد.
تفاوتهای کودکان مربوط به بسیاری از عوامل مانند مسائل ژنتیکی و وراثتی و مسائل مربوط به تربیت خانوادگی و محیط نیز میشود با توجه به وجود تفاوتها متخصصان برای رسیدن به نقاط عطف رشد بازههای زمانی تعیین میکنند و ارزیابی رشد مناسب کودک با توجه به این بازه زمانی صورت میگیرد.
حال که با مفهوم نقاط عطف رشد کودک آشنا شدید لازم است تا مراحل مختلف رشد کودک را با هم بررسی کنیم
همانطور که گفته شد یکی از نکات مهم در ارزیابی مناسب رشد کودک توجه به تفاوتهای فردی است. گاهی حساسیت بیمورد والدین ممکن است خود منجر به بروز مشکل در کودک شود. مثلاً ممکن است کودکی در ایستادن مشکل داشته باشد در حالی که همسالان او قادرند به تنهایی بایستند.
این موضوع ممکن است والدین را نگران کند و برای اطمینان از سلامت کودک ممکن است راهی درمانگاهها و مراکز بهداشتی شوند تا علت را از متخصصان مربوطه جویا شوند. ممکن است چند هفته در مراکز درمانی سرگردان باشند و از کودک آنها بارها آزمایش خون گرفته شود و یا تستهای مختلف از او به عمل آید در حالی که کودک بعد از چند هفته بدون هیچ درمان خاصی شروع به ایستادن میکند و در مدت زمانی کوتاهی راه رفتن را هم آغاز میکند.
بنابراین والدین فقط موجب آزار کودک خود شدهاند، هزینه زیادی کردهاند و از همه مهمتر استرس زیادی را طی این دوران متحمل شدهاند در حالی که کودک روند طبیعی را طی میکرده و فقط کمی دیرتر از همسالان خود به نقطه عطف رشد رسیده است.
از همین رو مربیان و تسهیلگر کودک خانه خلاقیت با در نظر گرفتن تمامی این موارد به طراحی و برگزاری کارگاه های مادر و کودک مناسب با شرایط کودک در کنار شما عزیزان است.
نقاط عطف، نقاط برجسته در رشد کودک هستند
که کودک مرحله به مرحله آنها را پشت سر میگذارد و در روند رشد و نمو خود آنها را طی میکند تا در نهایت مرحله کودکی را پشت سر میگذارد. نکتهای که متخصصان رشد و مربیان پرورشی همواره به والدین گوشزد میکنند این است که ممکن است سن شناسنامهای کودک با سن واقعی او متفاوت باشد بنابراین تا کودک بازه تعیین شده برای رسیدن به نقاط عطف تعیین شده در هر دورهای را به طور کامل طی نکرده قضاوت در مورد رشد مناسب و یا تاخیر رشد کودک کار منطقی و عاقلانهای نیست.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید:
02144000541 – 02144000540
به طور کلی رشد، کسب مهارت در ۵ حوزه مختلف است. این ۵ حوزه عبارتند از:
- رشد فیزیکی
- مهارتهای عاطفی
- مهارتهای اجتماعی
- رشد زبانی
- مهارتهای ذهنی
رشد فیزیکی:
همانطور که از نامش پیداست مربوط به کسب مهارت در انجام فعالیتهای جسمی و فیزیکی است. این حوزه طیف وسیعی از مهارتهای جسمی و بدنی را شامل میشود مانند توانایی غلت زدن، ایستادن، راه رفتن، دویدن، نشستن، حفظ تعادل، رشد استخوانها، رویش دندانها. علاوه بر رشد فیزیکی میتواند فعالیتهای ظریف حرکتی مانند گرفتن قاشق در دست، نقاشی کشیدن، بستن دکمهها، باز کردن گره، پوشیدن لباس و مواردی از این قبیل را نیز شامل شود.
مهارتهای عاطفی:
هر گونه واکنش عاطفی نسبت به وقایع و اتفاقات روزمره در این حوزه جای میگیرد. به نوعی کسب مهارتهای عاطفی، وضعیت سلامت روحی کودک را ارزیابی میکند.
نسبت به گریه اطرافیان واکنش نشان میدهد؟
قادر است خشم و عصبانیت خود را ابراز کند؟
در بین احساسات عاطفی به شکل ملموس توانایی لازم را دارد؟
مهارتهای ذهنی:
مهارتهای ذهنی در واقع همان مهارتهای شناختی هستند. معمولاً والدین در ارزیابی این مهارت توجه کافی را ندارند اما آنچه زمینهساز موفقیت کودک در آینده خواهد بود تا حدود زیادی مربوط به کسب مهارت در این حوزه است. تفکر کردن، حل مسئله، یادگیری فراگیر، توانایی ادراک و استدلال، به خاطر آوردن و یادآوری محفوظات ذهنی و مواردی اینچنین در این دستهبندی جای میگیرند. معمولاً کودک این مهارتها را در تعامل با دیگران به ویژه همسالان خود کسب میکند. از این رو رفتن کودک به محیطهای مانند مهدکودک یا پارکها و زمینهای بازی میتواند زمینهساز رشد و کسب مهارتهای ذهنی در او باشد.
رشد زبانی:
هر آنچه مربوط به سخنوری و تکلم میشود در این حوزه جای میگیرد.
کودک قادر است کلمات را درست ادا کند؟
هنگام صحبت قادر است تا منظور خود را به روشنی بیان کند؟
منقطع و بریده بریده صحبت میکند؟
هنگام تکلم دچار استرس میشود و علائم استرس در چهره و ظاهر او مشهود است؟
مهارتهای اجتماعی:
برقراری ارتباط، داشتن تعاملات فردی، روحیه همکاری و مشارکت، عدم ترس از قرارگیری در جمع و مواردی از این دست مربوط به حوزه مهارتهای اجتماعی است. برای ارزیابی این مهارت در کودک لازم است تا رفتار او را مورد بررسی قرار داد.
از قرارگیری در جمع دچار اضطراب میشود؟
از آمدن به مهمانیهای بزرگ سرباز میزند؟
در فضای عمومی جامعه قادر است تا با دیگران تعامل کند؟
رشد فیزیکی کودک از سنین ۰ تا ۵ سالگی
۵ سال ابتدایی زندگی کودک، دوران طلایی رشد در تمامی حوزههای یاد شده است. رشد فیزیکی در این دوران طیف گستردهای از فعالیتهای جسمی و روحی را شامل میشود. در کارگاه های مادر و کودک با توجه به مراحل رشد کودک و نقاط عطف تعیین شده توسط متخصصان، تمامی مهارتهای کودک تقویت و توسعه می یابد.
کارگاه مادر و کودک غرب با طراحی کارگاه های متنوع، شاد و جذاب زیر نظر مربیان و متخصصان (تربیت بدنی، هنری، کارآفرینی، خلاقیت، روانشناسی) به توسعه و تقویت مهارتهای همه جانبه کودک دلبند شما کمک می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید:
02144000541 – 02144000540
لیست کارگاه های مادر و کودک بهمن ماه
برای انتخاب بهترین کارگاه مادر و کودک مناسب با شرایط خود ( محدوده جغرافیایی، روز و ساعت مناسب ، گروه سنی) به لیست کارگاه های مادر و کودک بهمن ماه 1402 که در خانه خلاقیت برگزار می شود را مشاهده کنید.
کارگاه مادر و کودک زیر یک سال
روز و ساعت برگزاری:
شنبه: 15 تا 16
یک شنبه: 14 تا 15
کارگاه مادر و کودک زیر دو سال
روز و ساعت برگزاری:
یک شنبه: 13 تا 12
سه شنبه: 16 تا 15
کارگاه مادر و کودک دو تا سه سال
روز و ساعت برگزاری:
شنبه: 12 تا 13
یک شنبه: 16 تا 17
دو شنبه: 13 تا 12 و 14 تا 15
سه شنبه: 16 تا 17 و 17 تا 18
کارگاه مادر و کودک سه تا چهار سال
روز و ساعت برگزاری:
سه شنبه: 13 تا 14
پنجشنبه : 13 تا 14
کارگاه بازی حرکتی سه تا پنج سال
روز و ساعت برگزاری:
چهارشنبه: 11 تا 12
کارگاه پدر و کودک دو تا سه سال
روز و ساعت برگزاری:
پنجشنبه: 15 تا 16
مامانا و بابا های گل ما در خانه خلاقیت منتظر دیدارتون هستیم ♥ ♥ ♥
جهت کسب اطلاعات بیشتر از لیست کارگاه های مادر و کودک با ما در تماس باشید:
والدین عزیز برای اطلاع از کلاس های جدید با شمارههای 02144000541 -02144000540 – تماس حاصل نمایید.
اینستاگرام کارگاه مادر و کودک: https://instagram.com/creativitycenterb
آپارات: https://www.aparat.com/Motherandchildworkshop