مدیریت خشم کودکان نوپا
مدیریت خشم کودکان نوپا
مدیریت خشم کودکان نوپا: زندگی با کودکان خردسال گاهی اوقات می تواند احساس کنید که با ظرافت در یک میدان مین خشمگین قدم می زنید.
یک قدم اشتباه و گریه و فریاد، زمین خوردن، لگد زدن، گاز گرفتن، ضربه زدن، یا پرتاب اشیا وجود دارد.
کج خلقی در کودکان نوپا و پیش دبستانی بسیار رایج است.
این بدان معنا نیست که فرزند شما بدرفتاری می کند، این تنها نحوه برخورد کودکان خردسال با احساسات و عواطف دشواری است که هنوز آنها را درک نکرده اند.
نقش شما به عنوان والدین ضروری است که در این مرحله به آنها کمک کنید تا بتوانید روشی سالم برای تحلیل احساسات برای آنها ایجاد کنید.
آیا عصبانیت فرزندتان خسته کننده و استرس زا است؟
برای کمک به شما عزیزان در این مقاله رازهای وجود دارد تا بتوانید عصبانیت های کودکان نوپا را کنترل کنید:
خونسردی خود را از دست ندهید
اگر از دست فرزندتان عصبانی یا ناامید شوید و در نهایت فریاد بزنید یا تهدید به تنبیه کنید، متوجه خواهید شد که تاثیر منفی و اغلب بدتر از قبل خواهد داشت.
کودکان اغلب از این احساسی که دارند می ترسند، بنابراین آنها را تنها نگذارید، در کنار آنها باشید تا از این مرحله عبور کنند.
آرام باشید
با حفظ آرامش، اثر آرام بخش شما در نهایت به کودک شما نیز کمک می کند تا آرام شود.
یک آغوش آرامشبخش یا نوازش موهایشان و گفتن «میدانم»، «اشکالی ندارد» نیز باید مؤثر باشد زیرا باعث میشود که کودک احساس امنیت و درک کنند.
به یاد داشته باشید که شما بزرگسال هستید
پاسخ دادن به یک عصبانیت با خشم می تواند بسیار آسان باشد،
اما فقط یک نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید که شما بزرگسال هستید. مهم نیست چقدر طول می کشد، تسلیم نشوید یا سعی نکنید با پاداش آنها را آرام کنید، آنها باید بدانند که شما کنترل را در دست دارید.
اگر در جمعی هستید، آرام باشید و نگران نباشید که دیگران چه فکری می کنند، همه والدین این مسئله را درک می کنند.
اگر بفکر میکنید ممکن است که این رفتار کودکتان طولانی شود، آنها را به اتاق خواب یا بیرون از رستوران ببرید و دلیل حضورشان را توضیح دهید و تا زمانی که آرام نشوند در آنجا خواهند ماند.
دلیل و پاداش نده
کودک نوپا شما آنقدر غرق در احساسات است که قادر به فکر کردن یا بیان احساسات خود نیست، بنابراین سعی نکنید فوراً با او درباره رفتارش صحبت کنید. بگذارید بعا از اینکه کودک آرام شد.
هیچ وقت کودک را تنبیه نکنید (از تایم اوت ها به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید!)
اگرچه عصبانیتها گاهی اوقات ممکن است به عنوان وسیلهای برای به دست آوردن چیزی که میخواهند شروع شوند، اما اغلب به یک طوفان قوی تبدیل میشوند که کودک شما را میترساند،زیرا خودش برای مقابله با آن مجهز نیست. در این لحظات است که تنبیه آنها تأثیر بسیار مخربی خواهد داشت.
تنبیه کردن می تواند تأثیرات بسیار منفی بر روی فرزند شما در حین رشد داشته باشد، به خصوص وقتی صحبت از توانایی کنترل استرس، تسکین خود یا قاطعیت باشد.
می توان از تایم اوت ها استفاده کرد، اما فقط زمانی باید از آنها استفاده کرد که کودک شما عمداً به کسی آسیب رسانده باشد.
در این لحظات است که می توانید فرزندتان را در یک مکان مشخص ببرید،
به آنها توضیح دهید که کاری که انجام داده اشتباه بوده است و باید به کارهایی که انجام داده است فکر کند،
و می توانید برای چند دقیقه به کار خود ادامه دهید تا به او فرصت دهید خود را آرام کند، وبع از آرامش شدن راجع به احساساتشان باهم صحبت کنید.
بعد از آرام شدن با آن ها صحبت کنید
در حالی که کودک نوپا شما خشمگین و یا عصبانی است،صحبت راجع به اینکه چرا این برخورد را دارد بیهوده است.
با این حال، وقتی خشم و عصبانیتش فروکش کرد، اکنون زمان آن است که با فرزندتان در مورد آنچه اتفاق افتاده صحبت کنید.
این مهم ست که آنها در مورد احساساتش صحبت کند و سعی کند آن را درک کند، بنابراین آن را به زبان بسیار ساده با آنها در میان بگذارید.
چیزی به سادگی «متاسفم که شما را متوجه نشدم. حالا که جیغ نمیزنی، میتوانم بفهمم چه میخواهی یا چه مشکلی داشتی» و «خوب، پس عصبانی بودی چون غذات آنطور که میخواستی نبود؟»
می تواند به فرزند شما این احساس را بدهد که به رسمیت شناخته شده است و به او کمک می کند در آینده بتواند به صورت کلامی ارتباط برقرار کند.
بگذارید فرزندتان بداند که دوستش دارید
هنگامی که کودک نوپاتان آرام است و درباره علت بروز عصبانیت صحبت کردید، او را در آغوش بگیرید و به او بگویید که دوستش دارید.
نه تنها به رفتار خوب پاداش می دهید (کودک شما آرام می شود و با شما صحبت می کند) بلکه باعث می شوید که او احساس تایید کند و به او آموزش می دهید که احساساتش را مدیریت و آنها را با صحبت کردن انتقال دهد.
مراقب علائم استرس باشید
بیشتر عصبانیت ها به دلیل استرس بیش از حد است، بنابراین به کودک خود توجه کنید.
از ( ح_ ا_ ل_ ت ) برای جلوگیری از طغیان احتمالی استفاده کنید.
ممکن است آنها:
ح – گرسنه؟
الف – عصبانی؟
ل – تنها یا بی حوصله؟
T – خسته؟
اگر یک برنامه خواب-خوردن-استراحت خوب تنظیم کنید، می توان از بسیاری از عصبانیت ها جلوگیری کرد.
هر گونه استرس خارجی روی فرزندتان باعث خشم و عصبانبت او می شود. اگر هفته پرمشغلهای را سپری میکنید، تنشهای والدین یا خانواده یا آشفتگی در خانواده وجود دارد، همه اینها میتوانند احساس عاطفی در فرزندتان ایجاد کنند و عصبانیت را برانگیزند.
سعی کنید از موقعیت های تحریک کننده خودداری کنید
شما فرزندتان را می شناسید و با چیزهایی که به نظر می رسد او را تحریک می کند،
آشنا خواهید شد، بنابراین به مرور زمان می توانید یک عصبانیت را پیش بینی کنید و بر اساس آن برای جلوگیری از آن برنامه ریزی کنید.
اگر میدانید که فرزندتان وقتی چیزی را که میخواهد به دست نمیآورد ناراحت میشود، از قبل چیز چیز دیگزی را برای او جایگزین کنید.
اگر میدانید که فرزندتان در هنگام گرسنگی یا خستگی بیشتر احتمال دارد منفجر شود، همیشه میانوعدهها یا خوراکی همراه خود راشته باشید و کارهای خود را بعد از خواب کودک برنامه ریزی کنید.
از این طریق میتوانیدتا حد زیادی از عصبانیتها و خشم کودک جلوگیری کنید،اگر کودک شما هنگام غذا خوردن بهانه گیری می کند، به جای فریاد زدن “غذاتو بخور!”، از آنها بپرسيد «اول چه ميخواهيد بخوريد؟»
روش عالی دیگر :
به فرزندتان بگویید چه اتفاقی قرار است بیفتد تا به او زمان برای سازگاری بدهید، مانند «وقتی اسباببازیهای شما را تمیز کردیم میخوریم» یا «به زودی پارک را ترک میکنیم تا به خانه برگردیم».
کلمات جدید را به آنها آموزش دهید
به فرزندتان بیاموزید که دفعه بعد که چنین احساسی دارد چه چیزی باید بگوید. همچنین میتوانید به آنها توضیح دهید که عصبانیتهایشان چه احساسی در شما ایجاد میکند، زیرا این کار نه تنها دایره واژگان آنها را گسترش میدهد و به آنها کمک میکند در آینده با شما ارتباط برقرار کنند،بلکه به آنها کمک میکند تا یاد بگیرند که چگونه اعمالشان بر دیگران تأثیر میگذارد و همدلی چیست.
به روش صحیح پاداش دهید
همیشه رفتار خوب را به روشهایی که در بالا پیشنهاد کردهایم به طور مثبت تشویق کنید و به زودی متوجه خواهید شد که این روش تاثیر فراوانی دارد.
ما همیشه می گوییم که به رفتارهای نامناسب توجه نکنید، زیرا این یک پاداش برای کودک نوپای شما است، بنابراین با نشان ندادن عکس العمل و منتظر ماندن برای آرام شدن او، این رفتار را نادیده بگیرید.
هنگامی که آنها آرام شدند، می توانید برای تاب آوری و آرام شدن به آنها پاداش یا جایزه بدهید،و به آنها یاد دهید که با عصبانیت و خشم نمی توانند توجه را جلب کنند.
ثبات اخلاقی داشته باشید!
کج خلقی و خشم و عصبانیت در کودکان همیشه هست ولی شما اگر رفتار ثابتی را داشته باشید و صبور باشید. و به این فکر کنید که این فقط یک مرحله است و می توانید عادات سالم را به کودک خود بیاموزید.
این کار به زمان و آزمون و خطای زیادی نیاز دارد، اما زمانی که بهترین راه را برای مدیریت طغیان های کودک نوپا پیدا کردید، به آن پایبند باشید و به زودی نتایج مثبتی خواهید دید!
** اگر عصبانیت های کودک شما بیش از حد مکرر یا شدید به نظر می رسد (یا مدام به خود یا دیگران صدمه می زنند)، به دنبال کمک باشید. پزشک خوب در معاینات روتین کودک در مورد نقاط عطف رشد و رفتار کودک شما را راهنمایی می کنند **
لیست کارگاه مادر و کودک بر اساس گروه سنی
لیست کارگاه های مادر و کودک
مامانای گل ما در خانه خلاقیت منتظر دیدارتون هستیم ♥ ♥ ♥
جهت کسب اطلاعات بیشتر از لیست کارگاه های مادر و کودک با ما در تماس باشید:
کارگاه مادر و کودک صادقیه: 02144000541
اینستاگرام کارگاه مادر و کودک: https://instagram.com/creativitycenterb
آپارات: https://www.aparat.com/Motherandchildworkshop