تربیت کودک
والدین با آشنایی با خصوصیات سنین ۳ تا ۵ سالگی به رشد و پیشرفت کودک کمک بیشتری کنند. باید روی این دوران توجه ویژه ای شود. والدین همیشه در سعی و تلاش هستند تا بهترین شرایط را برای تربیت، آموزش فرزندان فراهم کنند، اما گاهی حضور کودک در اجتماع بزرگتر و در گروه همسالان خود می تواند در رشد او موثرتر باشد و چه بهتر که این حضور با تعامل والدین باشد.
یکی از چالش های بزرگ والدین در این سنین وابستگی شدید و اضطراب جدایی کودکشان و عدم تمایل برای رفتن به مهد کودک و محیط های آموزشی است.
باز هم این نگرانی در کودک وجود دارد که مبادا والدین از آنها غافل شوند و توجه پدر و مادر نسبت به آنها کم رنگ تر شود.
کارشناسان می گویند در این سال ها کودک می تواند راحت تر احساس خود را ابراز کند، توانایی کنترل هیجانات را پیدا می کند.
شما به عنوان یک والد باید به نیازها و نکات تربیت کودک خود توجه داشته باشید.
برخی از مهم ترین نیازهای کودک شامل، نیاز به غذا، سرپناه، امنیت، احترام، محبت و عشق، آموزش و یادگیری، آموختن انواع مهارت ها مانند مهارت های اجتماعی و… می شود.
کارگاه ها
کلاس مادر و کودک، کارگاه پدر و کودک، کارگاه کودک و خانواده یک کلاس فوق العاده شاد، پر هیجان با حضور ماد، پدر و کودک در کنار مربیان حرفه ای آموزشی در حوزه کودک است.
نکات تربیت کودک
به او بگویید که برای شما موجودی منحصر به فرد است و احترام فوق العاده ای نزد شما دارد. رشد شخصیت کودک شما به طرز نگرش و رفتارهای شما بر می گردد.
بازی در این سن نقش بسیار مهمی در تکامل شخصیت او دارد ؛ در بازی از نظر فیزیکی، ذهنی و احساسی به بلوغ می رسد. یاد می گیرد در گروه فعال باشد، درگیری را پشت سر بگذارد، قوه تخیلش را به کار بیندازد و برای مشکلات مختلف راه حل پیدا کند.
کودکی که در سن 4 تا 5 سالگی قرار گرفته است، نسبت به گذشته، لجبازی کمتر، احساس استقلال بیشتر و گفتار پیچیده تری دارد. بچه ها در این سن دوست دارند، فرزند خوبی برای مادر و پدر باشند و دریافت پاداش برای آن ها لذت بخش است. این دوره برای کودکان دوره خود کنترلی، پیدا کردن استقلال و خلاقیت است. بچه ها در این سن دوست دارند تجربیات جدید کسب کنند، از بازی کردن به تنهایی لذت می برند و در مواقع ناراحتی یا خوشحالی خیلی بهتر احساسات خود را بیان می کنند.
دایره واژگان کودک در این دوره رشد بیشتری دارد در نتیجه کودک شما می تواند کنجکاوانه به گفتگو با شما یا افراد دیگر ادامه دهد. بچه ها در این سن از آواز خواندن ،ساختن کلمات جدید لذت می برند.
خانه خلاقیت
خانه خلاقیت غرب با طراحی و برگزاری بهترین کارگاه مادر و کودک، کارگاه کودک، کارگاه پدر و کودک در گروه های سنی مختلف در جهت رشد و پرورش کودکان عزیز و همچنین راهنمایی و آموزش فرزند پروری مثبت به والدین زیر نظر مربیان و متخصصان روانشناسی کودک در کنار شما عزیزان می باشد.
تیم حرفه ای و متخصص خانه خلاقیت صادقیه در تلاش است که با طراحی و اجرای کارگاه های مادر و کودک بستری را برای رشد و پرورش کودکان عزیز در محیطی شاد و فضاهای باز و بسته بصورت حضوری برای تمام گروهای سنی در بازه های زمانی متفاوت ایجاد کند.
در این سن مهارت های کودک رشد می کند که با برخی از آن ها آشنا می شویم.
مهارت های شناختی :
صحبت کردن با استفاده از کلمات سخت تر و پیچیده تر
دانستن اسم رنگ ها و اشیا
درک بهتر مفهوم زمان؛ مثلا خوردن صبحانه در صبح یا شام در شب
استفاده از افعال آینده در جملات
درک دستورات یادگیری
آدرس و شماره تلفن با آموزش
درک چیزهای روزمره مانند پول
و …
مهارت های حرکتی:
تمام مهارت های حرکتی که کودکان باید یاد بگیرند از طریق بازی است. کودک 4 ساله شما باید با توپ بازی کند، بدود و به آسانی تاب بخورد تا مهارت های حرکتی خود را مثل استفاده از قاشق و چنگال برای غذا خوردن ، مسواک زدن ، کشیدن اشکال مختلف مانند دایره و مثلث بر روی کاغذ ، پوشیدن لباس ها بدون کمک و … تقویت کند.
فعالیت هایی مانند توپ بازی، تاب سواری فعالیت های مفیدی در این دوره سنی هستند. بازی ها به کودکان کمک می کنند احساسات مختلفی مانند غم، شادی، خشم و .. را تجربه و ابراز کنند.
بازی های مختلفی مانند شن بازی، گل بازی، خانه سازی و .. بازی هایی است که ممکن است کودک شما از انجام آن ها لذت ببرد.
این بازی ها انواع مختلفی دارند، بازی هایی مانند نقاشی، طراحی و درست کردن کاردستی و غیره جز این بازی ها هستند. بازی های موزیکال را فراموش نکنید؛ رقصیدن و آواز خواندن همیشه برای کودکان دلنشین است.
مهارت های اجتماعی و عاطفی:
کودک شما از خودمحوری فاصله می گیرد و متوجه می شود دنیا از دیدگاه دیگران آنگونه که او می بیند و درک می کند، نیست! کودک شما در این سن احساسات دیگران را درک می کند، می تواند احساساتش را ابراز کند. کودکان از بازی کردن با هم سن و سال هایشان لذت می برند. به جای ابراز خشم به صورت فیزیکی به صورت کلامی آن را ابراز می کند.
هدف اصلی از برگزاری کلاس های مادر و کودک در خانه خلاقیت غرب کمک به مادران عزیز برای شناخت بهتر خصوصیات کودک خود و همچنین بهبود تعامل کودک و مادر می باشد.
کارگاههای مادر و کودک از جمله روشهای تربیتی نوین هستند که با هدف فراهم آوردن بستر آموزشی و تربیتی متفاوت برای والدین و رشد همه جانبه کودکان طراحی شده اند.
کارگاههای مادران و کودکان در محیطی گرم و سرشار از صمیمیت به فعالیت های هدفمند می پردازند و آموزشها به صورت غیرمستقیم و با تقویت مهارت های کودک ارائه میشود.
مادران با شرکت در این کلاسها و افزایش مهارتهای خود میتوانند پیوند عاطفی عمیقتری با فرزند خود برقرار کنند و از این طریق قادر خواهند شد نکات تربیتی را به شیوههای بهتر و موثرتری به فرزندان خود ارائه دهند.
از دیگر نکات تربیت کودک که ما باید توجه کنیم :
تربیت جنسی کودکان
کودک شما با توجه به سنی که دارد باید از لحاظ جنسی تربیت شود؛ یعنی آموزش برخی مسائل جنسی متناسب با سن و سال به کودک است.
کودکان در این سن در مورد جنسیت خود کنجکاو می شوند؛ شما می توانید در این دوره اطلاعاتی را در مورد آناتومی بدن ، تفاوت های ظاهری دختران و پسران به او بدهید و به سوالات او در مورد جنسیت پاسخ دهید.
فراموش نکنید، وقتی کودک از شما در مورد اندام جنسی یا هرچیز مرتبط با جنسیت سوال می پرسد، دوست دارد از شما پاسخی دریافت کند؛ اگر از پاسخ دادن به سوال او پرهیز کنید یا او را به خاطر سوالی که دارد سرزنش کنید، فقط کودک خود را کنجکاو تر کرده اید؛ بنابراین تلاش کنید پاسخ به سوالات او را به شیوه ای منطقی بدهید.
مسئولیت پذیری تربیت کودک
سپردن وظایف مختلف به کودکان کمک می کند مسئولیت پذیر تر بزرگ شوند. اگر اتاق کودک پر از اسباب بازی بود، از او بخواهید خودش اسباب بازی هایش را جمع کند.
هر روز برای کودک خود کتاب بخوانید؛ از او بخواهید داستانی که برایش خواندید را برایتان تعریف کند .
هر زمان که فرصت داشتید با کودکتان صحبت کنید؛ از او در مورد علایق و سلایقش بپرسید.صحبت کردن با کودک علاوه بر اینکه باعث ایجاد صمیمیت می شود.
آشپزی به کودک یاد می دهد با مواد غذایی جدید آشنا شود، با آشپزی مفاهیم ریاضی مانند نصف، یک چهارم قاشق غذا خوری و زمان را یاد می گیرد.
مهارت های رفتاری تربیت کودک
مهارت هایی مانند کنترل خشم را با کودک خود تمرین کنید. از او بخواهید هر زمان ناراحت است و یا عصبانی می باشد، در مورد دلیل عصبانیت و خشمش با شما صحبت کند.
پیش از هرچیز، از رفتارهای زشت پیش از شروع آن جلوگیری کنید و به کودک خود رفتارهای زشت و پیامد های این رفتارها را بیاموزید. سعی کنید رفتارهای خوب را با تحسین یا تشویق در آن ها تقویت کنید. برخی رفتارهایی که آسیب رسان نیستند را نادیده بگیرید و با واکنش های هیجانی بیش از اندازه کودک را به این رفتارها حساس نکنید.
همچنین باید به کودک در مورد رفتارهای ناپسندش هشدار دهید و او را از عواقب کارهایش آگاه کنید.
کنار آمدن با مشکلات
اجازه بدهید کودکان با مشکلات خود کنار بیایند. کودکان نیز مانند بزرگسالان باید به درکی از ناراحتی برسند، آن را تحمل کنند و در نهایت یاد بگیرند که با آن کنار بیایند.
یادگیری مقابله با نا امیدی ها و شکست های اجتناب ناپذیر زندگی برای شادی آینده فرزند شما بسیار مهم است. بچه ها یاد می گیرند که هر اتفاقی هم بیفتد، می توانند راه حلی پیدا کنند.
البته یادتان باشد که شما به عنوان والد، نباید کودک خود را تنها بگذارید بلکه هر زمان که لازم است با کمک کردن برای پیدا کردن راه حل به او کمک کنید.
اگر قرار باشد دائما کودک خود را کنترل کنید و اجازه ندهید هیچ کاری را طبق میل و خواسته اش انجام دهد، کودکی با اعتماد به نفس کم و عزت نفس پایین تربیت خواهید کرد.
ما در کارگاه مادر و کودک خانه خلاقیت مجموعه ای از کارگاه ها و کلاس های جذاب طراحی کرده ایم که می توانید با کودکان خود فعالیت های هدفمند در محیطی شاد و امن زیر نظر متخصصین و روانشناسان کودک و علوم تربیتی با روشی نوین و جذاب را انجام دهید.
انواع کارگاه مادر و کودک
پرورش هوش و خلاقیت
موسیقی
شناختی
بازی تلفیقی
بازی حرکتی
هنر و خلاقیت
مسی پلی
مامانا و بابا های گل ما در خانه خلاقیت منتظر دیدارتون هستیم ♥ ♥ ♥
جهت کسب اطلاعات بیشتر از لیست کارگاه های مادر و کودک با ما در تماس باشید:
والدین عزیز برای اطلاع از کلاس های جدید با شمارههای 02144000541 -02144000540 – تماس حاصل نمایید.
اینستاگرام کارگاه مادر و کودک: https://instagram.com/creativitycenterb
آپارات: https://www.aparat.com/Motherandchildworkshop